Izvor:
18.10.2018 u 18:07
0

ODMAH ĆETE POČETI: Sauna pomaže vašem zdravlju ukoliko ste napeti i nervozni!

Ukoliko ste započeli proces detoksikacije ili želite da vaše telo potpuno opustite od stresa, onda je sauna za vas. Sauna će vas ne samo opustiti već ćete putem znoja iz tela izbaciti sve toksine.

Kako sauna funkcioniše?

Temperatura u sauni varira između 65 i 100 stepeni, što nije neprijatno, zbog suvog i vrućeg vazduha. Posle kraćeg vremena, telo počinje mnogo da se znoji. Znoj teče od kose nadole i zato nam se vreo vazduh ne čini nepodnošljivim. Posle nekog vremena temperatura na površini kože povećava se za oko 7, a u samom telu za oko 2 stepena.

Kako deluje na telo?

Izbacujući toksine preko znoja telo se oseća lako i opušteno i na taj način pomažemo zdravlju i lepoti. Sauna oslobađa telo od viška vode i otoka. Poseban efekat ima na kožu pušača i osoba koje rade ili žive u zagađenom prostoru. Redovnim korišćenjem saune oslobađaju se i toksini, pa koža lica vremenom dobija prirodan i svetao ten.

Poseban uticaj na nju ima ulje koje se kapne u saunu i unosi disanjem. Češće korišćenje saune daje nam i vitalnost i otpornost na prehlade i druge bolesti. Osim toga sauna će vas najlakše oslobodi umora i napetosti, a posebno ako vaš posao podrazumeva fizički napor.

Pravilno korišenje saune

Da bi sauna imala efekat, neophodno je da ispoštujete određena pravila korišćenja.

  • U saunu ulazite čisti i istuširani, najbolje ući samo sa peškirom koji skuplja znoj, ili kupaćim kostimom.
  • U njoj boravitenajduže 12 minuta, pa napravite pauzu.
  • Posle svakog sauniranja istuširajte se obavezno hladnom ili mlakom vodom počevši od nogu i ruku, a onda pređite na telo i glavu.
  • Ukoliko uz saunu idete i na vežbe i masažu tela, uradite prvo njih, a saunu ostavite za kraj, najbolje u kombinaciji sa bazenom.
  • U vreme korišćenja saune ne konzumirajte alkohol, a vodu i sokove pijte po potrebi.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter