Izvor:
16.03.2018 u 14:43
0

OBRATITE PAŽNJU: Ove greške u lečenju konstantno pravite i koštaju vas zdravlja!

Kada koristimo lekove bilo koje vrste, dodatke ishrani, antibiotike, preparate, često ne sprovodimo striktno neka uputstva. A ta sitnica može da bude kontraproduktivna i izazove neželjene efekte.

Broj grešaka koje se dešavaju prilikom kućnog lečenja za poslednjih 13 godina se udvostručio.

Nedavna studija otkriva da posledice nisu bile opasne po zdravlje, ali je trećina ljudi završila na bolničkom lečenju.

Prevelika doza

Čak i najblaži lek ako uzimate u nešto jačoj dozi može da ugrozi vašu jetru.

– Ako uzmete veću dozu od planirane, povećavate šanse za nus – pojave. Na primer može da vam bude ređa krv uz određene medikamente, – kaže farmaceut Barbara Jang.

Prečesto koristite lekove

Studija Bostonnskog Univerziteta otkrila je da 15 odsto onih koji koriste protivupalne lekove mogu da lakše dožive kardiovaskularne probleme. Takođe, od previše medikamenata stradaju jetra i bubrezi.

Lekove treba koristiti samo uz lekarski savet i prepisane na osnovu dijagnoze.

Slaba doza ili za pogrešan uzrast

Čak i kada uzimate premalo lekova dovodite svoje zdravlje u opasnost. Organizam je pod stalnim pritiskom lekova i supstanci koje inače ne biste uzimali, ali nedovoljno da može da leči tegobu.

Ovo je takođe vrlo opasno pa Jang kaže i da oko ovoga treba da budete pažljivi. Ističe i da ako na leku piše da se pije pre, za vreme ili posle jela i to uputstvo treba poslušati.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/LaTribune

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter