Izvor:
04.12.2018 u 17:26
0

SPREČITE ŠTETNO DELOVANJE LEKA: Očistite dečiji organizam od vakcinacije! (FOTO)

Vakcinacija dece je obavezna, ali štetno delovanje leka možete sprečiti pravilnom detoksikacijom dečjeg organizma

Poslednjih godina sumnja u dobrobiti, odnosno štetnosti vakcinacije izaziva žustre polemike stručnjaka, ali i sve veće strahove one nešto manje medicinski potkovane populacije.

To i ne čudi jer glasovi s jedne strane zagovaraju vakcinaciju kao jedinu uspešnu metodu prevencije mnogih bolesti, dok su s druge strane sve jači argumenti onih koji vakcine smatraju nepotrebnim rizikom i velikom pretnjom zdravlju.

Jedan od istaknutih protivnika vakcinacije dece protiv zaraznih dečjih bolesti je američki doktor i pedijatar Robert S. Mendelson, koji u svojoj knjizi "Zdravo dete uprkos lekarima" detaljno objašnjava svoje stavove te između ostalog tvrdi:

Najveća opasnost vezana uz dečje bolesti leži u opasnim i neuspešnim naporima da se one spreče masovnim vakcinisanjem. Naravno, zdravlje nam je svima prioritet, pa reči pojedinih stručnjaka, ali i činjenica da su vakcine prepuna neurotoksina, karcinogena, antibiotika, mutiranih virusa, stabilizatora, konzervansa i drugih toksičnih i štetnih tvari koje se akumuliraju u telu i ugrožavaju zdravlje zaista pomalo zastrašuje i dovodi mnoge ljude u razmišljanje kako postupiti – vakcinisati ili ne?

Sve je veći broj roditelja koji ne žele svoje najmilije izlagati štetnim tvarima sadržanima u vakcini, pa odbijaju da vakcinišu decu, čak i uprkos zakonskoj obavezi.

Ipak, još uvek je i velik broj onih koji nisu dovoljno hrabri da istraže šta je istina, a šta mit kada je u pitanju vakcinacija, već naprosto odluče da slede dugogodišnju praksu redovnog vakcinisanja nadajući se da ona neće imati štetne posledice.

Ako se ubrajate u ovu drugu grupu, preostaje vam samo jedno – što je moguće bolje pripremiti organizam na vakcinu i pokušati smanjiti štetu uzrokovanu vakcinacijom.

U nastavku donosimo savete o tome kako što delotvornije sprečiti, ali i ublažiti negativno delovanje vakcine na telo.

Vitamin C

Vitamin C pomaže da sprečite oštećenja uzrokovana teškim metalima, hemikalijama i toksinima sadržanima u vakcini. Naročito je koristan ako se uzima pre vakcinacije jer sprečava štetno delovanje pojedinih toksina na bubrege. Osim toga, vitamin C jača imuni sistem, odnosno povećava reakciju antitela imunog sistema. Najbolji način unošenja vitamina C je putem zdrave, organske hrane, ali tokom razdoblja vakcinacije mudar izbor je i povećan unos ovog vitamina u obliku prirodnih dodataka ishrani napravljenih za decu.

Detoksikacijska kupka

Pripremite detoksikacijsku kupku za dete tako da u vodu dodate 5 kapi eteričnog ulja lavande i 1/4 šoljicu epsomske soli (gorka so). Ova kupka može pomoći u uklanjanju virusa, bakterija, ćelijskog otpada, teških metala i hemikalija iz tela, što će znatno koristiti celom organizmom nakon vakcinacije.

Probiotici

Probiotici su izuzetno važni za obnovu crevne flore i jačanje imunosnog istema. Ovo je vrlo bitno, pogotovo ako je dete doživelo neželjenu reakciju na vakcinu (poput ekcema, infekcija uha, artritisa, dijabetesa, gastrointestinalnih bolesti itd.).

Korijander

Korijandar se ubraja u grupu biljaka koje su pravi borci protiv toksina, a detoksikacija pomoću ove biljke jeftina je i apsolutno neškodljiva. Svetski priznati medicinski stručnjak dr Jošiaki Omura u nalazima urina svog pacijenta koji je konzumirao obrok s korijandrom pronašao je velike količine žive. Nakon toga se posvetio proučavanju ove biljke te je otkrio da lišće korijandra veže za sebe čestice žive i drugih teških metala te pospešuje njihovo izlučivanje iz tela.

Silicijum

Silicijum pomaže izvlačenju toksina iz tkiva i krvi. Studije sprovedene na silicijumskoj kiselini pokazale su da ona može biti delotvorna neinvazivna terapija za smanjenje koncentracije aluminijuma u telu. Ona takođe usporava akumulaciju aluminijuma u mozgu i gastrointestinalnom traktu. Dobri izvori silicijuma su žitarice, jabuke, narandže, bademi, sirovi kupus, kikiriki, šargarepa, luk, krastavac, bundeve i med, a može se uzimati i kao dodatak ishrani.

Voda

Bubrezi su najfunkcionalniji kada u organizmu ima dovoljno tečnosti pa je za eliminaciju otrovnih tvari iz organizma potrebno konzumirati što više tečnosti. Izbegavajte sokove i mlečne proizvode i podstaknite dete da tokom dana popije što više vode (5-8 šoljica). Kako bi voda vašem mališanu bila što privlačnija za piće, možete joj dodati malo meda i limuna.

Masaža

Za vreme detoksikacije od neizmerne koristi može biti nežno masiranje limfnih čvorova. Limfni sistem je čistač tela, a masaža pomaže uklanjanju otpadnih tvari, viška tečnosti, virusa, bakterija i toksina zarobljenih u limfnim čvorovima.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter