Izvor:
03.03.2019 u 13:18
0

NIJE ZA BACANJE: Kora od banane lekovita!

Kad pojedete bananu, koru, normalno, bacite zar ne? E, tu grešite jer stručnjaci otkrivaju za šta je sve nezamenljiva a vi je tako olako bacate u đubre.

Kora od banane može da ima gomilu primena koje će vam olakšati i ulepšati život, kažu stručnjaci.

Tako, recimo, ona umiruje iritaciju na koži i ublažava svrab. Prosto na bubuljicu, akne ili bilo koju sličnu promenu na koži utrljajte unutrašnjost kore banane. Ostavite da stoji oko dva sata, pa onda utrljajte još malo i bacite je. Te ostatke banane ne ispirajte sa kože već ostavite preko noći. Kako je kora puna vitamina A, B, C i E, upale će se umiriti i smanjiti.

Na istom principu kora banane radi i na ogrebotinama i posekotinama.

Ne samo to – kora banane može da vam pomogne i kod uklanjanja bradavica. Isecite mali komad banane i pre spavanja ga stavite na bradavicu i prilepite flasterom pa tako prenoćite. Ponavljajte to nedelju dana i bradavica bi trebalo da nestane.

RECEPT ZA KREMU OD BANANE

Napravite pastu od kore od banane tako što ćete kašikom sastrugati unutrašnji, mekani deo kore, dobro usitnite i promešajte. Sjajno će vam oporaviti suvu kožu, dati joj sjaj i umiriti sve iritacije. Ovaj recept često se deli po internetu a žene koje su ga isprobale kažu da oporavlja kožu bolje od svake kreme.

Uz sve to, kora od banane će vam smanjiti vidljivost pora na licu.

Izvor: Žena
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter