Izvor:
26.04.2019 u 11:08
0

SAVET STRUČNJAKA: Koliko jajeta smemo da pojedemo dnevno?!

Ljute se domaćice na svoje ćerke i snaje jer uskršnja jaja farbaju raznim bojama pa čak i sumnjivog kvaliteta, a ne u lukovini kako baš one rade. Pojedine boje nisu baš najbolje. Takođe, povedite računa na Uskrs, jer ne smete da preterate i ne pojedete previše jaja.

Šta je savet stručnjaka, koje boje zaista mogu da budu opasne, kako se čuvaju jaja.

– Kad ih kuvamo neki zaštitni sloj uništimo i jaje ima sitne pore kroz koje prolazi sve apsolutno i treba se ponašati kao da ljuska ne postoji – rekla je Jorga.

Što se tiče prirodnih namirnica koje daju boju, kao na primer luk, cvekla, tu nema nikakvih opasnosti, poručuje doktorka.

Što se tiče boja koje su prošle kontrolu za hranu, ne bi trebalo da bude nikakvih opasnosti – objasnila je ona.

Priča da mogu da se jedu do sedam dana važi samo ako se čuvaju u frižideru. Ako stoje na sobnoj temperaturi ne mogu da se jedu sedam dana – dodala je.

A kada je reč o tome koliko jaja za Uskrs možemo da pojedemo, dr Jorga kaže da je to odavno "rešeno".

Nema velike dileme, to je davno rešeno, jedno do dva jajeta dnevno. Ako jedete samo belanca može i pet šest, ali samo do dva žumanca – kategorična je Jorga.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter