Izvor:
20.05.2019 u 12:15
0

OVO MORATE ZNATI: Rušimo mitove i zablude o erektilnoj disfunkciji!

Problem erektilne disfunkcije danas poprima ogromne razmene. Tema je jako delikatna i osetljiva, i potrebno je pristupiti joj sa dosta pažnje. S druge strane, postoji mnogo lažnih informacija o uzrocima i lečenju erektilne disfunkcije. Da biste saznali pravu istinu o tome kako se erektilna disfunkcija može tretirati i izlečiti, možda je potrebno da na tom putu razbijete i neke mitove koji vladaju, pri samom pomenu ovog stanja.

Erektilna funkcija i starosno doba

Zabluda 1: Erektilna disfunkcija ne pogađa mlađe muškarce.

Istina: Iako je erektilna disfunkcija češća kod muškaraca starijih od 75 godina, može se javiti kod muškaraca bilo koje starosne dobi, u savremeno doba sve više kod mlađih muškaraca. Prema studiji koju je sproveo Journal of sexual medicine[1], iskustva sa erektilnom disfunkcijom ima oko 26% muškaraca mlađih od 40 godina. Ranije se smatralo da su psihički uzroci ti koji dovode do erektilne disfunkcije u mlađoj dobi, a pokazalo se da su i kod mlađih muškaraca zastupljeni faktori rizika za pojavu erektilne disfunkcije, kao i kod muškaraca starije životne dobi: gojaznost, dijabetes, visok krvni pritisak, visok holesterol u krvi, pušenje, kao i neki fiziološki faktori.

Zabluda 2: Erektilna disfunkcija je normalan deo starenja i muškarci moraju naučiti da žive sa tim (drugim rečima, nema im pomoći).

Istina: Erektilna disfunkcija se češće javlja među starijom muškom populacijom, ali to ne znači da je to nešto sa čime muškarci treba da se pomire. Starijim muškarcima je sigurno potrebno više stimulacije, nego koliko im je trebalo kada su bili mlađi. Ali to nije razlog da ovi muškarci ne uživaju u seksu i dok stare, konkretno u svim godinama. Mnogi muškarci su u mogućnosti da bez problema postignu erekciju u starijim godinama, i verovatno nema razloga zašto i vi ne biste bili jedan od njih.

Foto: Promo (Unsplash)
Erektilna disfunkcija i zdravlje

Zabluda 3: Ako imate problema sa postizanjem erekcije, to znači da vas ne privlači vaš partner.

Istina: Dosta različitih stvari može stvoriti probleme sa erekcijom. Iako nedostatak seksualne privlačnosti prema vašem partneru može biti jedan od njih, mnogo je verovatnije da je razlog nešto drugo.

Erektilna disfunkcija najčešće može biti uzrokovana:

  • srčanim problemima, poput visokog krvnog pritiska i ateroskleroze
  • dijabetesom (između 35% i 50% muškaraca sa dijabetesom dobija erektilnu disfunkciju)
  • određenim lekovima za krvni pritisak, anksioznost i depresiju
  • neurološkim oboljenjima, kao što su Parkinsonova bolest i multipla skleroza
  • hormonskim problemima
  • psihološkim problemima kao što su stres, anksioznost i depresija
  • pušenjem i konzumiranjem alkohola
  • određenim operacijama, npr. prostate i bešike

Zabluda 4: Erektilna disfukcija može uznemiriti, ali nema razloga za momentalnu preplašenost.

Istina: Iako sama erektilna disfunkcija nije opasna, to može biti rani upozoravajući znak ozbiljnog zdravstvenog stanja, kao što je dijabetes, ili kardiovaskularni problemi. Važno je da se obratite lekaru ako imate erektilnu disfunkciju. To vam može pomoći da shvatite uzrok problema, i pronađete način kako da povratite aktivniji seksualni život, ali vas može i upozoriti na bolest koju treba odmah da predupredite.

Lečenje erektilne disfunkcije

Zabluda 5: Lekovi su jedini način za tretman erektilne disfunkcije.

Istina: Postoji mnogo načina i metoda za lečenje erektilne disfunkcije. U zavisnosti od stepena i stanja erektilne disfunkcije, lečenje može uključivati i hiruške tretmane, lekove, mehaničke metode, saniranje drugih bolesti koje utiču na erektilnu disfunkciju (kao npr, visok krvni pritisak), promenu životnog stila (prestanak sa pušenjem, gubljenje suvišne težine), psihoterapiju.

Preporuka potpuno prirodnog rešenja za saniranje efekata erektilne disfunkcije, opšte poboljšanje potencije i funkcije prostate je Afrička šljiva.

Afrička šljiva doprinosi postizanju i održavanju erekcije kod muškaraca, poboljšanju potencije, kao i opšteg stanja prostate.

Erektilna disfunkcija i ostali problemi za vas mogu postati prošlost…uz Afričku šljivu!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter