Izvor:
20.05.2019 u 15:25
0

EVO KAKO DA SPREČITE STARENJE VAGINE: Sačuvajte INTIMNO zdravlje! (FOTO)

Kako prolaze godine, sve na telu se menja, pa tako i vagina.

Već se u 20-ima počinje da se gubi masnoća na spoljnim stidnim usnama i masnom tkivu iznad usana, pa ta područja gube volumen isto kao što ga s godinama gube i grudi i lice.

Proces starenje vagine je propraćen i njenim rastezanjem, a kako se žena bliži menopauzi, sluznica i protok krvi se smanjuju, kao i protok krvi, a mišići karlice slabe.

Kao rezultat toga je opuštena vagina koja može negativno da se odrazi i na vašu spavaću sobu i samopouzdanje.

Kegelove vežbe

Ginekolozi savetuju pritiskanje mišića vagine po 5 sekundi, opuštanje mišića pa ponovo pritiskanje i tako još 100 puta 3 puta dnevno.

Ove vežbe možete raditi bilo kada i bilo gde, pa čak i za vreme seksa što će dodatno pojačati podražaje.

Pilates lopta umesto kancelarijske stolice 15 minuta dnevno

Podstiče skupljanje mišića karlice, te održavanje njenog tonusa. Ovo je veoma efikasan način za održavanje mladolikog izgleda vagine.

Nikako agresivna sredstva za čišćenje

Preporučuje se korišćenje blagih sredstva za čišćenje jer temeljno čišćenje vagine je bespotrebno osušuje i nadražuje što dovodi do preranog starenja.

Najbolje je da koristište neki blagi sapun za intimnu negu ili da se jednostavno isperete mlakom vodom.

Preuzimanje inicijative u krevetu

Položaj u kojem ste ispod partnera može da uzrokuje istezanje vagine jer u toj pozi vaš partner kontroliše tempo i intenzitet. Osim toga, dok ste na vrhu kontrolišete jačinu podražaja i uz to vežbate mišiće vagine.

Seksualna aktivnost

Usled nedovoljne stimulacije i smanjenog dotoka krvi, dolazi do promene tkiva i mišića. Dotok je veoma bitan za ovlaživanje, a poznato je da žene s godinama gube sposobnost vlaženja.

Vožnja bicikla

Konstantno trenje između prepona i sedeljke na biciklu povlači i rasteže stidne usne, a pogotovo je korisno kod prirodno izraženih usana.

Izvor:kurir.stil.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter