Izvor:
25.08.2019 u 19:49
0

ŠEĆER I SO: Prirodni LEK ZA NESANICU!

Iako se smatraju nepreporučljivim namirnicama, u ovoj situaciji će vam biti zaista od pomoći.

So, kao i šećer, ne preporučuju se u većim količinama upravo zbog svoje potecijalne štetnosti za zdravlje, što ne znači da ne postoji i njihova pozitivna strana.

Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija šećera i soli, objašnjava Met Ston, američki zdravstveni istraživač i autor nekoliko knjiga o nutricionizmu i metabolizmu.

Naime, ljudima koji muku muče s nesanicom ova kombinacija u odgovarajućoj meri može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san. Kako to?

Šećer i so deluju kao "baterije" za ćelije: glukoza osigurava direktan dotok goriva u mitohondrijima, a ravnoteža natrijuma u međućelijske tečnosti omogućuje pravilno stanično disanje i proizvodnju energije.

Ove obe hranjive tvari su snažni prehrambeni alati za upravljanje stresom – šećer signalizira telu da zatvori proizvodnju hormona stresa koji šteti vašem metabolizmu i čini vas budnima noću.

So je takođe kritična u održavanju homeostatskog stanja u kojem adrenalin ne leti van kontrole.

espreso.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter