Izvor:
17.09.2019 u 10:31
0

SAZNAJ NA VREME: Ovo su prvi znaci da imate kamen u bubregu!

Kamen u bubregu je vrlo česta pojava, a nastaje od skupljanja minerala i sitnih kristala u mokraći, a zatim se razvija u kamen.

Jedan od glavnih uzroka za nastanak kamena u bubregu je nedovoljno unošenje vode ili druge tečnosti, što znači da izbacujete manje od litar urina dnevno.

Bol je glavni simptom koji ukazuje na kamen u bubregu, ali možete i pre njega otkriti ovo stanje.

Do bola dolazi kada se kamen unutar tela pomera, ali ukoliko ne osećate bol, a idete često u toalet to može biti prvi znak. Ako mokrite često, ali po malo, urin ima jači miris ili primetite krv u mokraći, to može biti znak da će doći do napada kamena u bubregu.

Drhtavica, povraćanje, mučnina i groznica su takođe simptomi, pa ako primetite nešto od navedenog, što pre se javite lekaru.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter