Izvor:
01.11.2019 u 21:45
0

STRUČNJACI OTKRILI: Preterana konzumacija duvana dovodi do oštećenja SLUHA!

Zavisnici od pušenja cigareta i nikotina imaju 60 odsto veći rizik da će vremenom da izgube sluh, pokazuju rezultati novog istraživanja u Japanu.

Stručnjaci su upoređivali navike oko 50.000 radnika od 20 do 64 godine, koji na početku ispitivanja nisu imali tegobe sa sluhom.

Posle osam godina kod više od pet hiljada ispitanika sluh je oslabio, a naučnici su utvrdili da su veći rizik imali aktivni pušači.

Konzumiranje duvana, smatraju oni, povećava rizik od gubitka sluha 20 do 60 odsto.

Autor studije, Huanhuan Hu, iz Odeljenja za epidemiologiju i prevenciju Nacionalnog centra za zdravlje u Tokiju, smatra da prestanak pušenja gotovo potpuno uklanja rizik od gubitka sluha, što se dešava i među onima koji su nedavno rekli zbogom cigaretama.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter