Izvor:
02.11.2019 u 21:37
0

VRATITE RUKAMA MEKOĆU I SJAJ: Otkrivamo vam savete kako da to najlakše uradite!

Koliko je žena negovana najbolje se vidi po šakama. One odaju godine više nego lice. Vreme je da im posvetite dovoljno pažnje kako bi ponovo bile nežne, mekane i uredne. Jedan od najvećih problema je suva i iritantna kože na rukama, naročito u zimskom periodu, što zahteva dodatnu negu. Evo nekoliko saveta kako da to najlakše uradite.

Kreme

Kvalitetne hidratantne kreme bogate vitaminima, pantenolom i uljima trebalo bi naneti na šake najmanje tri puta dnevno, naročito zimi. U letnjem periodu možete da koristite lagane i nemasne hidratantne kreme.

Pranje ruku

Kada je o svakodnevnoj higijeni reč, savetuje se pranje ruku mlakom vodom bez obzira na godišnje doba. Suviše topla ili hladna voda može da ošteti kožu na rukama, odnosno da dovede do njenog pucanja ili isušivanja. Važno je i da koristite blage sapune na bazi prirodnih sastojaka, a ne one "agresivne".

Manikir

Odlazak kod manikira preporučuje se makar jednom mesečno, jer ovakvi tretmani podrazumevaju piling, masažu, sređivanje zanoktica i oblikovanje noktiju. Manikir možete da uradite i sami kod kuće ukoliko smatrate da vam pomoć profesionalca nije potrebna.

Piling

Ovaj tretman praktikujte bar jednom nedeljno kako biste skinuli sloj mrtvih ćelija sa kože. Po jednu kašičicu šećera i maslinovog ulja pomešajte sa sokom od pola limete i nanesite na ruke. Posle izvesnog vremena isperite ih mlakom vodom i blagim sapunom. Ovaj piling možete da uradite i bez maslinovog ulja. U tom slučaju je dovoljno da operete ruke mlakom vodom i da ih obrišite ubrusom.

Masaža

U ovome ćete sigurno uživati, jer i vašim rukama prija masaža, baš kao i telu. Uveče pred spavanje masirajte ruke kremom najmanje pet minuta. Ukoliko su vam ruke mnogo suve i grube, pomešajte hidratantnu kremu i malo vazelina.

Važna je i ishrana

Osim nege, najbolja preporuka za lepe ruke je da ih štedite kada god možete. Ali ne zaboravite da je veoma važna i ishrana, a ne samo spoljašnja nega. Da bi bile meke i negovane u ishranu uvrstite proteine, vitamine B grupe i dodatke vitamina E.

Maslac i bademovo ulje

Kod kuće možete da napravite još jedno prirodno sredstvo za negu ruku. Pomešajte dve kašičice maslaca sa kašičicom bademovog ulja. Nanesite smesu ravnomerno na šake. Posle 20 minuta je isperite toplom vodom i videćete efekat.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter