Izvor:
04.11.2019 u 17:03
0

PRIPAZITE NA VAŠE DETE: OVO je uzrok GOJAZNOSTI!

Filmovi za decu i crtaći podsvesno postiču pojavu gojaznosti kod dece, jer se u njima uglavnom jede nezdrava hrana, zaključak je istraživača sa Univerziteta Djuk.

Oni smatraju da od svih filmova za najmlađe koji su se pojavili proteklih godina, čak 87 odsto njih pokazuje nezdravu hranu, a svi ujedno podstiču nezdravo ponašanje koje vodi u debljinu.

Studija pokazuje da se u oko 87 odsto crtanih filmova pojavljuje nezdrava hrana, u 71 odsto jedu se prevelike porcije, a u 29 odsto negativno se prikazuje vežbanje.

Naučnici su utvrdili da deca gledajući crtane filmove prihvataju prehrambene navike junaka poistovećujući se sa njima. Kako navodi "Dejli mejl", oko 32 odsto dece uzrasta od dve do 19 godina u SAD ima prekomernu težinu, a 17 odsto ih je gojazno.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter