Izvor:
09.03.2017 u 08:32
0

RECITE ZBOGOM NESANICI: Uz pomoć ove tehnike zaspite za jedan minut!

Velik broj ljudi ne može lako da zaspi jer najveću težinu simptoma stresa osećaju upravo noću.

Autor nekoliko bestselera, doktor Endru Vil, koji je doktorirao na Harvardu, veliki je zagovornik vežbanja holističkog disanja u borbi protiv stresa i anksioznosti.

Na svojoj internet stranici napisao je:

"Disanje uveliko utiče na proces i psihologiju misli što uključuje i raspoloženja. Ako se samo koncentrišete na disanje, a da ne radite ništa da ga promenite, možete ga usmeriti prema opuštanju."

Vežba "4-7-8"

Reč je o neobično jednostavnoj vežbi tehnike disanja koja je zadivila i svetski poznatu TV voditeljku Opru Vinfri. Ne oduzima previše vremena, a sastoji se od samo nekoliko koraka.

1. Stavite vrh jezika na nepce tačno iznad gornjih prednjih zuba i držite ga tamo tokom cele vežbe.

2. Izdahnite skroz do kraja na usta uz lagan zvuk.

3. Zatvorite usta i lagano udahnite kroz nos i u sebi brojite do četiri.

4. Držite dah dok brojite do sedam.

5. Izdahnite do kraja na usta i pritom brojite do osam. Takođe ponovite zvuk iz drugog koraka.

6. Ponovite ovaj ciklus još tri puta.

Brojanje do 4 prilikom udisanja pomaže onima koji hronično dišu preslabo da uzmu više kiseonika. Držanje vazduha do 7 daje kiseoniku više vremena da prodre u krvotok, a izdisaj do 8 usporava rad srca i ispušta veću količinu ugljenikovog dioksida iz pluća.

Laku noć i prijatni snovi!

Izvor:vesti-online.com
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter