Izvor:
14.03.2017 u 13:11
0

USNE KAO OGLEDALO ZDRAVLJA: Pogledajte šta izgled usana govori o stanju vašeg organizma!

Usne jesu simbol lepote, ali su istovremeno i ogledalo zdravlja, ističu stručnjaci.

* Otečene usne često ne pobuđuju neku posebnu pažnju, a ovakav njihov izgled može da bude posledica preosetljivosti na određenu hranu ili postojanja Kronove bolesti.

* Ispucale usne ne nastaju samo zbog hladnog vremena, kako se obično misli. Mogu da "pucaju" i zbog malokrvnosti izazvane manjkom gvožđa u organizmu, ali i zbog dijabetesa, jer povišen nivo šećera (glukoze) podstiče razvoj gljivice kandide, koja često napada uglove usana.

* Osećaj peckanja u usnama može biti znak depresije. U mozgu postoji mnogo senzora koji postaju osetljivi u slučaju psihološke neravnoteže, a takva poruka stiže u usne u vidu peckanja.

* Koža na usnama se ljušti zbog alergija, pogotovo ako je suva i osetljiva. Uzrok ovakvog stanja nekada može biti i najobičniji karmin, kikiriki ili neka druga namirnica na koju smo alergični. U svakom slučaju, ukoliko se situacija ne popravi za dan-dva, treba se konsultovati s lekarom.

* Blede usne ukazuju na anemiju, ali i bolesti srca i pluća. Njihovo bledilo nastaje zbog lošeg protoka krvi i nedostatka kiseonika u krvotoku.

novosti.rs
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter