Izvor:
25.05.2016 u 03:30
0

OSEĆATE SE POTIŠTENO? Evo jednostavnog načina da izlečite depresiju

Da li verujete da depresiju možete izlečiti sa samo nekoliko minuta pisanja? Probajte ovaj mali jutarnji trik koji će vas učiniti manje nervoznim, stresiranim i neraspoloženim.

Depresija se može pojaviti u nekoliko različitih formi i nikada nije dobra. Ali nije neizlečiva. Šta više, često je možete izlečiti sami željom i voljom. Ono što je najbolje da uradite jeste da, kada otvorite oči, sednete uzmete papir i olovku i zapišete svoje misli. Ovaj ritual ima terapeutsko dejstvo i mnoge pozitivne efekte.

Tako odlažete svoje loše misli na papir, koji kasnije hladne glave možete bolje sagledati. Upoznaćete i razumećete sebe bolje i svoje probleme čiji ćete uzrok i moguća rešenja lako i preciznije vieti. Ako vidite pozitivne efekte, obratite pažnju na sledeće stvari.

Zapišite sve što vas tišti, sve zbog čega ste nesrećni i čega se plašite. Sami ćete se sebi diviti koliki je teret na vašim leđima i koliko se dobro u svemu tome snalazite. Osećaćete se prijatnije po pitanju izražavanja svojih emocija, navodi ‘Let’s reach success’.

Radite ovaj ritual u ranim jutarnjim časovima. Ujutro je mirno i tiho, a dnevni stres još uvek nije počeo. Tako da svemožete raditi polako i uživati u jutarnjem spokoju uz kafu i pisanje.

Neka to bude prva stvar koju ćete uraditi. Kako biste imali najbolji fokus i zadržali pročišćenost i iskrenost mili od sna, pre svega uzmite papir i olovku i pišite. Naročito pre proveravanja mejlova i profila društvenih mreža.

Bez kuckanja. Akcenat je na pisanju korišćenjem obične olovke, pera, hemijske i papira. Nemojte paliti kompjuter. Budite u potpunosti oflajn.

Dakle kako se lečite?

Žalite se papiru i izbacujete negativne misli i emocije iz sebe čime ste manje pod negativnim nabojem.

Delite osećaje i postajete ekstrovertniji. Depresija se najčešće javlja kada se previše stvari nakupi u vama.

Prebolećete prethodna neprijatna iskustva. Bićete u mogućnosti da vidite šta vas je i zašto bolelo i da razumete.

Izvor: BizLife
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter