Izvor:
03.04.2017 u 07:48
0

NEMA VEZE SA KOŽOM: Dermatolozi otkrili pravi uzrok peruti, svi smo u riziku!

Prema jednom od poslednjih istraživanja, čak 50 odsto muškaraca i žena u celom svetu ima problem sa peruti!

Perut je jedno od najčešćih "problema" sa skalpom, ali stručnjaci otkrivaju da pravi uzrok nije suva koža glave kako smo svi mislili, već gljivica!

Perut se pojavljuje kada se gljivica pod imenom malasezija formira na skalpu. Tu gljivicu svi imamo", kaže dermatolog Džošua Zejhner za Women's Health i dodaje da neki ljudi reaguju na nju, a neki ne.

Kada se dogodi reakcija na malaseziju, pojavluju se masne, ravne, bele ili žute pahuljice na koži glave, a "masno okruženje" pospešuje njeno razmnožavanje. Količina može da se povećava kada se koža glave zagreva, na primer, tokom znojenja – objašnjava Zejhner.

Ključ za rešavanje ovog problema je odgovarajući preparat protiv peruti, a možete da pokušate i sa nekim domaćim.

Čak iako nemate perut, znajte da bi ovaj problem mogao odjednom da se pojavi, pa je poželjno neprestano negovati i redovno čistiti kožu glave, odnosno prati kosu, jer češanje zbog prljave kose dodatno iritira gljivice. Ako šampon ne može da vam pomogne, vreme je da se obratite dermatologu.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Zena Blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter