Izvor:
05.04.2017 u 22:59
0

REŠITE SE NESANICE: Probajte metod 4-7-8 i spavajte mirno!

Ako ste ikada pričali sa ljudima koji meditiraju možda ste čuli da oni nemaju problem sa nesanicom. Postoji jednostavan trik koji oni koriste, a koji će sigurno da vas uspava.

Probajte metod 4-7-8, za koji vam ne treba ništa osim činjenice da treba lepo da brojite i dišete. Dakle:

1. Udahnite kroz nos, polako, neka udah traje 4 sekunde.

2. Zdržite dah na 7 sekundi

3. Onda polako izdišite vazduh kroz usta, neka traje 8 sekundi

Ovaj metod najbolje deluje kada ne možete da zaspite zato što ste uzbuđeni. U takvim situacijama imate više adrenalina, zbog kog vaše disanje postaje brže i pliće. Ovaj metod u takvim situacijama deluje kao sedativ. Umiruje vaše disanje i rad srca. U pitanju je čista fiziologija, bez bilo kakve magije.

Osim toga ova vežba umiruje i vaše misli, jer vas tera da budete usredsređeni na brojanje.

Ovaj metod opušta čitavo telo, a njegov učinak dokazao je i doktor sa Harvarda, koji je utvrdio da 4-7-8 postoji već vekovima kao vežba u indijskoj jogi. Koristi se za potpuno opuštanje čitavog tela, i može se reći da je sasvim bezbedan.

Ovaj metod možete da primenite i ako se probudite tokom noći. To je najbolji način da ponovo zaspite.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter