Izvor:
11.04.2017 u 01:31
0

Možete ostati bez „vršnjaka“: AKO PRIMETITE OVO NA PENISU, HITNO SE OBRATITE LEKARU!

Rak prostate je jedan od najčešćih oblika raka koji pogađa muškarce, a na drugom mestu se nalazi rak testisa i oba su vrlo dobro poznata lekarima. Međutim, mnogo manje poznat, ali podjednako opasan po muškarce jeste rak penisa. Ovaj rak se formira na koži penisa ili unutar njega.

Džon Ozborn je jedva bio svestan činjenice da je moguće imati rak na penisu kada su mu lekari rekli da ima ovu opasnu bolest.

“Lekari su mi rekli nešto za šta sam prvi put čuo iako sam znao za sve druge oblike raka”, priča Ozborn.

Statistika pokazuje da skoro 70 odsto muškaraca koji imaju rak penisa žive 10 godina ili duže. Simptomi uključuju pojavljivanje ranica na penisu koje ne zarastaju duže od meseca dana, krvarenje iz penisa, zadebljanje kože i promenu boje penisa.

Prvi signal koji je Džon video bio je mali beleg na penisu. Mesecima je išao od doktora do doktora koji su mu davali kreme koje nisu imale nikakvog efekta.

“Nisam mislio da imam rak jer mi je sve vreme zdravlje bilo u savršenom redu. Međutim, zbog onoga što su mi doktori radili mi nije bilo dobro“, priseća se on.

Tek nakon posete urologu Džon je saznao da ima rak penisa koji je mnogim drugim stručnjacima promakao.

“Urolog je odmah krenuo da mi nabraja mogućn osti koje su uključivale operaciju i rekonstrukciju penisa. Rekao sam mu da prestane jer sam bio šokiran”, priča Džon. Istog trenutka bio je upućen na operaciju, a čekale su ga još dve jer je njegov rak bio agresivan i brzo se širio.

“Sve je bilo prilično ekstremno. Našao sam se u situaciji u kojoj sam mogao da bacim dostojanstvo kroz prozor”, objašnjava pakao kroz koji je prošao. Na njegovu sreću, rak je pobeđen i nije bilo potrebe da lekari uklanjaju penis.

Telegraf
Foto:Dijeta Mesečeve Mene

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter