Izvor:
13.05.2017 u 18:53
0

ZGADIĆE VAM SE KUPANJE: Kada vidite koliko URINA zaista ima u bazenu, više nikada nećete ući u vodu!

Naučnici su napokon potvrdili nešto u šta mnogi sumnjaju već decenijama – ljudi piške u vodu kada su u bazenu.

Oni su razvili test koji meri nivoe veštačkog zaslađivača koji se nalazi u industrijski obrađenoj hrani i uz pomoć njega utvrdili koliko tačno urina se nalazi u bazenu – i da li je opasan.

Kako bi podaci bili što tačniji, izvršili su merenja na preko trideset bazena u Kanadi i otkrili da plivači u proseku iza sebe ostave 75 litara urina u bazenu.

Pored toga što je ovo grozna navika, ona je ujedno i veoma nezdrava.

Iako je sam urin sterilan, on u sebi sadži jedinjenja kao što su amonijak, amino kiseline i kreatinin, a njihova izloženost agresivnim proizvodimna za dezinfekciju u vodi može da dovede do iritacije respiratornog sistema plivača, iritacije očiju i astme – objašnjavaju istraživači Univerziteta u Alberti.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter