Izvor:
16.05.2017 u 19:22
0

ŠOKANTNO: Mladić umro nakon što je popio samo tri napitka s kofeinom!

Šokantni incident u Južnoj Karolini alarmirao je javnost i naterao stručnjake da se zapitaju koje su dozvoljene doze legalne i svuda dostupne supstance – kofeina.

Nakon što je popio tri kofeinska napitka u periodu od dva sata, 16-godišnji učenik Dejvis Alen Krajp, umro je od srčanog udara.

Iako je mladić umro još u aprilu, tek sada je objavljen nalaz autopsije, prema kom je Dejvis umro usled predoziranja kofeinom.

On je popio jedno veliko gazirano piće na bazi kofeina, kafu s mlekom i energetsko piće u dvočasovnom periodu i umro tokom časa u školi.

Njegov otac Šon Krajp kaže da je Dejvis bio zdrav, što je potvrđeno i autopsijom. Patolog kaže da je višak kofeina u njegovom slučaju izazvao aritmiju, a potom i srčani udar.

"Dejvis, kao i mnogi mladi ljudi, mislio da nema nikakve štete od unosa prevelikih doza kofeina", rekao je okružni mrtvozornik Geri Vots, dodajući da napici s kofeinom na svaku osobu deluju drugačije, pa je teško odrediti tačnu granicu unosa.

newser
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter