Izvor:
20.05.2017 u 18:34
0

SRPKINJE ODUŠEVLJENE: Šta je orošavanje vagine i kako utiče na povećanje plodnosti?

Iako u Srbiji još od 1974. godine postoji tretman vaginalnog orošavanja, čini se da mu je tek Suzana Mančić donela popularnost.

U Vrnjačkoj Banji, koja je trenutno jedino mesto u Evropi gde je moguće obaviti oršavanje vagine termalnom vodom, kažu da se dnevno ovom metodu podvrgne između 50 i 120 žena različitog životnog doba. Razlog za to je verovatno i pristupačna cena, jer žene za ovo zadovoljstvo treba da izdvoje 3.300 dinara.

Prednosti

Vaginalno orošavanje povoljno utiče na sve upalne procese male karlice, neprohodnost jajovoda, sterilitet, endometrioze, miome, ciste jajnika, poremećaje statike urogentalnog trakta, uporan zatvor, nekontrolisano mokrenje, ali i na gubitak seksualne želje – kaže doktorka Beloica, prenosi "Alo!".

Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temerature 36,8 stepeni Celzijusovih. Ovim tretmanom se postiže bolja prokrvljenost kože i sluzokože i omogućava brži dotok kiseonika – objašnjava za „Alo!“ ginekolog Slavica Beloica i dodaje da je tretman potpuno bezbolan i da traje desetak minuta, kao i da ga obavljaju babica i ginekolog, nakon obavljenog ginekološkog pregleda.

Mineralna voda u vaginu se uvodi pomoću posebne kanile (za jednokratnu upotrebu), koja ima desetak rupica na vrhu, a kroz njih se mlaz vode raspršava na sitne mlazove. Na taj način se zidovi vagine ravnomerno ispiraju, što doprinosi smirivanju zapaljenja vaginalne i cervikalne sluznice, ali i smanjenju i potpunom nestanku obilne i neprijatne sekrecijem – objašnjava doktorka Beloica i kaže da su kontrakcije mišića i pritisak u maloj karlici posle tretmana, koji mogu trajati po nekoliko sati, samo znak da je pacijentkinja na pravom putu terapijskog efekta.

Od posebnog značaja je što se prilikom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija materice. Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, s tom razlikom što ovde ne dolazi do pravog orgazma ističe naša sagovornica.

Većini je sam naziv – orošavanje vagine – predmet podsmeha, međutim, malo je poznato da je ovaj metod pokazao veoma dobre rezultate u pripremnoj fazi insemenacije, ali i kod lečenja steriliteta. Prema rečima doktrorke Beloice, orošavanjem je moguće izlečiti zapaljenske procese i ranice.

Mnogi misle da je reč o nekom estetskom tretmanu, ali efekat orošavanja je pre svega medicinski. Što se tiče estetike, orošavanjem dolazi do zatezanja vaginalnih zidova. Ja orošavanje savetujem svim ženama između 18 i 80 godina, bilo da imaju problem sa infekcijama, zapaljenjima ili sterilitetom, bilo da se pripremaju za operaciju ili žele rehabilitaciju nakon operacije, bilo da žele da se opuste i uživaju u čarima toplih mineralnih procedura kaže ova doktorka i dodaje da orošavanje može da se uradi između 10 i 20 puta godišnje.

Izvor: Alo
Foto: Twitter/imitacijanet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter