Izvor:
30.05.2017 u 01:51
0

DA LI IMATE FRANKOV ZNAK NA UŠNOJ RESICI? Ljudi sa ovim obeležjem podloži su ozbiljnim zdravstvenim problemima!

Dijagonalna crta na ušnoj resici može da znači povećani rizik od moždanog udara, pokazalo je novo istraživanje.

Naučnici su ispitali 241 osobu koja je pretrpela moždani udar i otkrili da je tri četvrtine učesnika imalo Frankov znak.

Smatra se da začepljene arterije, koje povećavaju rizik od moždanog i srčanog udara, takođe dovode do slabijeg protoka krvi prema ušima.

To prouzrokuje slabiju elastičnost i stvaranje vidljivog nabora.

Izraelski naučnici, koji su sproveli istraživanje, kažu da lekari treba i prorez na ušnoj resici da stave na popis klasičnih rizičnih faktora za moždani udar.

S druge strane, smatra se da se prorez može razviti s godinama i jednostavno biti znak starosti. Mnoge poznate osobe imaju tu karakteristiku, poput Stivena Spilberga (70) i Mela Gibsona (61).

Ovu teoriju potvrđuju i neka ranija istraživanja koja su karakterističnu ušnu resicu povezala sa povećanim rizikom od srčanog udara.

Frankov znak dobio je ime po američkom lekaru Sandersu T. Franku koji je 1973. godine otkrio da je taj znak češči kod mladih pacijenata sa anginom pektoris.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter