Izvor:
04.06.2017 u 17:35
0

MIT ILI ISTINA: Evo koliko nam konac za zube zaista pomaže!

Zdravlje usne duplje je veoma važno kao i naše celokupno zdravlje, zato bi trebalo znati da li konac za zube ima svoju svrhu ili je samo još jedan od prolaznih trendova?

Istraživanja su pokazala da ne postoji nikakav medicinski dokaz o dobrobiti zubnog konca.

Međutim, prošle godine mediji su objavljivali niz tekstova na temu zubnog konca kao nametnute navike , a zapravo je samo gubljenje vremena.

Zubni konac, kao i ostala pomagala za dentalnu higijenu, korisna su i pomažu u sprečavanju gingivitisa. Četkica za zube, ipak ne može da očistiti prostor između zuba, što može dovesti do nagomilavanja bakterija, a samim tim i do bolesti desni i stvaranje karijesa.

Za čišćenje međuzubnog prostora ipak je efikasnija interdentalna četkica. Ona je neophodna za osobe koji imaju protetske nadoknade (keramičke krune i mostove). Teško dostupna mesta možete čistiti uz pomoć maliog tuša za zube, veoma je efikasan za uklanjanje hrane iz interdentalnog prostora.

Telegraf
Foto: Twitter/novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter