Izvor:
07.06.2017 u 15:33
0

„ONI DANI“ NA MORU: Ako dobijete na letovanju, možete da se kupate, ali poštujući OVA PRAVILA!

Ukoliko ste baksuz koji dobije menstruaciju tokom letovanja onda vas sigurno muči pitanje da li smete da se kupate dok krvarenje traje. Sve žene tempiraju odlazak na godišnji sa menstrualnim kalendarom.

Međutim, oni dani znaju da porane ili okasne, pa neretko prokrvare dok su na moru. U tom slučaju sve žene muči pitanje da li je pametno da ulaze u vodu ili ne. Lekari kažu da možete da se kupate, ali morate da poštujete sledeća pravila.

Nikako u hladnu vodu

Ukoliko ste dobili menstruaciju savet je da izbegavate kupanje u moru ukoliko je voda hladna. Žene su veoma osetljive tokom krvarenja i lakše možete da prehladite jajnike.

Kupanje i nakon izlaska iz mora

Ukoliko već ne možete da se suzdržite i morate da se bućnete u more, znajte da morate da se okupate čim izađete napolje. Naime, osim tuširanja, neophodno je i da promenite tampon i obavezno obucite suvi kupaći. Vodite računa da sve ovo radite u higijenskim uslovima i sa čistim rukama, kako ne bi došlo do infekcije.

Otvorite se za ležaljke

Tokom onih dana bilo bi poželjno da se sunčate na ležaljkama. Na taj način ćete sprečiti da vam pesak zađe tamo gde ne treba.

Izvor:espreso.com
Foto:VojoJeZver

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter