Izvor:
25.06.2017 u 00:07
0

ZA OVO STANJE NEMA LEKA: Ako vas ujede ovaj insekt, postaćete alergični na meso!

Verovali ili ne, na svetu postoji insekt koji ugrizom može da vas pretvori u vegetarijanca ili osobu alergičnu na roštilj. U pitanju je ,krpelj Usamljena zvezda (Lone Star ili Amblyomma americanum) a rasprostranjen je na jugoistoku Amerike.

Ovaj krpelj svojim ugrizom stvara alergiju na crveno meso. U svome otrovu ima ‘alpha-gal’, ugljene hidrate, koji su strani ljudskom telu, a krpelj je dobija nakon ugriza drugih sisara.

Mnogi ni ne znaju da imaju alergijsku reakciju sve dok ne pojedu crveno meso. Problem nastaje kada dođe do ugriza krpelja. U tom trenutku naša antitela se aktiviraju i mogu da izazovu snažnu alergijsku reakciju, natečeno lice, proliv ili povraćanje.

Ljudi koji su bili izloženi ujedu ovog krpleja, svedoče da i najmanji komadić crvenog mesa, masti ili slanine, koju su napažnjom pojeli dovodi do, pored gušenja i osipa, osećaj kao da im cela unutrašnjost gori.

Naučnici su u čudu, jer lekovi iz grupe antihistaminika su se pokazali kao slabi za ovu vrstu alergije, pa trenutno rešenja za ovo stanje nema, piše Metro.

Već je zableženo nekoliko slučajeva kada se nakon ugriza ovog insekta razvila alergijska reakcija na određenu vrstu ugljenih hidrata.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter