Izvor:
07.07.2017 u 22:26
0

POZNATI DOKTOR OTKRIVA: Kako da zaustavite vek starenja na najefikasniji način! (VIDEO)

Tabui o zlatnom dobu i srednjim godina vekovima plaše pripadnice lepšeg pola.
Starenje kože, bore, ali i strepnja od raznih bolesti, samo su neki od izazova koje muče žene širom sveta.

U emisiji "POSLE RUČKA" na Happy televiziji poznati doktor Vanja Milošević govorio je na temu starenja i ovim putem pokušao da razbije stereotipe i uverenja koja su se taložila godinama među ženskom populacijom:

– Uredna ishrena i nega tela, samo su neki od načina kojima možete da zaustavite tok starenja. Svakako da je ovaj životni proces neminovan i donosi bojazan od raznih bolesti, ali ono što morate da uradite, ako primetite promene u vašem telu, je da što pre prijavite probem. Sve sve može rešiti ako se na vreme reaguje. Siguran sam da možemo uticati na starenje, sve je do nas, disciplina je već pola posla – rekao je dr Milošević.

Sa pojavama vidljivijih bora javlja se i dodatna briga od menopauze, najomraženije pojave u telu sredovečnih žena. Psiholog i seksolog Dušica Marković još jednom je pokušala da apeluje na pripradnice lepšeg pola da ne obraćaju pažnju na predrasude, jer je ova pojava, kako tvrdi, individualna stvar:

– Moramo da uzmemo u obzir da je svako telo priča za sebe. Promene koje se dešavaju sa ženskim telom u ovom periodu za svaku danu je drugačije iskustvo. Činjenica je da se u ovom periodu javljaju mogućnosti raznih obolenja, ali redovnim pregledima se sve može sprečiti.
Naravno, još jedna od brojnih zabluda je da potencija opada za vreme menopauze i nakon, ali i ovo je samo još jedna u nizu predrasuda… Živite život punim plućima i u poznijim godinama, hraneći se zdravo i negujući svoj duh i telo
– objasnila je psihološkinja u emisiji "Posle ručka".

Pratite emisiju "Posle ručka" svakim radnim danom od 16 časova na srećnoj televiziji i informišite o brojnim temema iz oblati medicine, kulture, ishrane, itd.

Happytv.ts
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter