Izvor:
09.07.2017 u 01:15
0

STRANCI U SRBIJI PRAVE DECU:Naše klinike pune parova iz INOSTRANSTVA koji leče STERILITET!

Britanci, Poljaci, Šveđani, Nemci, Ukrajinci sve više dolaze u Srbiju na veštačku oplodnju * Kod nas je taj postupak upola jeftiniji, dok je procenat uspeha čak 33,3 odsto, dok je u EU 23,3 procenta

U poslednjih godinu dana sve više parova iz regiona, ali i Britanije, Poljske, Švedske, Nemačke i Ukrajine dolazi u Srbiju na vantelesnu oplodnju, otkrivaju za Informer lekari.

Razlog za to je procenat uspešnosti vantelesne oplodnje koji iznosi 33,3 odsto na državnim i privatnim klinikama u Srbiji, dok je u zemljama Evropske unije svega 23,3 procenta.

Pored stručnosti naših doktora, za vantelesnu oplodnju kod nas se odlučuje veliki broj stranaca i zbog cene od 2.300 evra u proseku, što je i do 70 odsto niže nego na klinikama u Evropi.

Profesor dr Nebojša Radunović, stručnjak za vantelesnu oplodnju u GAK "Višegradska", objašnjava da u državnim klinikama najviše stranaca dolazi iz Makedonije, Crne Gore i Bugarske, kao i zemalja Zapadne Evrope.

– Cela bivša Jugoslavija ima odlične stručnjake za vantelesnu oplodnju i mi svi sarađujemo kao jedan tim. Oko 15 najboljih profesora iz Srbije u stalnom je kontaktu s lekarima iz komšijskih zemalja koji zajedno rade na tome da što veći broj parova dobije decu. Dolaze nam svi, od komšija, pa do Nemaca i Šveđana – kaže Radunović.

izvor/informer

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter