Izvor:
19.07.2017 u 19:32
0

POTREBAN VAM JE MINUT VREMENA: Trik sa metrom otkriva da li ste zdravi!

Ako imate veći ili nadut stomak, pravo je vreme da se zapitate da li je u vašem organizmu sve u redu. Ovaj trik će vam upravo to i otkriti.

Iako obično mnogi gledaju na estetiku, višak masti koji se taloži u predelu stomaka može dosta da otkrije o stanju organizma.

Tako veliki stomak može biti pokazatelj da imate višak masti u jetri, kao i drugim unutrašnjim organima, a može da prouzrokuje i visok krvni pritisak i dijabetes tipa 2.

Upavo zbog toga bi trebalo da odvojite nekoliko sekundi i isprobate trik koji će vam otkriti da li možda patite od navedenih problema.

Prvo što treba da uradite je da izmerite obim svog struka i bokova.

Uzmite krojački metar, i izmerite obim malo iznad pupka, na najužem delu. Dok najširi deo tela treba da čine vaši bokovi, koje ćete potom izmeriti.

Dobijene vrednosti podelite. Kod žena rezultat ne sme da bude veći od 0,85, a kod muškaraca od 1.

Ako su vaše mere veće od normalnih, potrudite se da regulišete ishranu. Izbacite hranu bogatu šećerom, a slatkiše zamenite povrćem i žitaricama.

izvor:Super žena
foto;arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter