Izvor:
19.07.2017 u 23:15
0

OSTAVITE CIGARETE ODMAH: Ova hrana umanjuje želju za pušenejm!

Jedna studija je dokazala da je uzimanje ribljih ulja u obliku omega-3 masnih kiselina snažan saveznik u borbi protiv pušenja.

Naime, studija Univerziteta Haifa u Izraelu dokazala je da su pušači koji su konzumirali veće količine omega-3 masnih kiselina pušili u proseku 10 odsto manje, a oni koji su u potpunosti prestali nisu ni osećali potrebu za cigaretama.

Nadostatak omega-3 masnih kiselina je inače čest kod pušača, a on oštećuje moždane ćelije i vezu između nerava u delu mozga koji je zadužen za kontrolisanje želje. Upravo to objašnjava činjenicu da nadoknađivanje omega-3 masnih kiselina dovodi i do manje želje za cigaretama.

Stoga se preporučuje da se jede više hrane koja sadrži omega-3 masne kiseline: losos, skuša, sardine, orašasti plodovi, semenke suncokreta i maslinovo ulje.

b92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter