Izvor:
02.08.2017 u 02:14
0

OPREZ: Svakodnevni kućni poslovi mogu vam ozbiljno ugroziti zdravlje!

Sigurno vam nije palo na pamet da treba da se zaštitite od posledica koje nastaju nakon čišćenja kuće.
Pod fizičkim naporom smatraju se i mnogobrojni kućni poslovi. Da ne biste prouzrokovali bolove u donjem dijelu leđa, vratu, nogama i rukama, važno je da pravilno držite telo dok obavljate kućne poslove, baš kao kada radite vežbate.

Ovo su samo neki od poslova gde je pravilan položaj tela veoma bitan.

Peglanje

Sigurno vam nije palo na pamet kako stojite dok peglate. Prilikom peglanja najveće popterećenje trpi lumbalni (donji deo) leđa, što je posledica dugog stajanja.

Da biste izbegli bol u ovom delu leđa i smanjili opteterećenje, jednu nogu treba podići na nižu stolicu ili postolje.

Usisavanje

Kada je usisavanje u pitanju, telo ne bi trebalo da bude kruto. Položaj tela se menja zahvaljujući gipkosti mišića nogu. Kolena nikako ne smeju da budu prava i kruta, već blago povijena.

U suprotnom rizikujete da ostanete u tom položaju. Takođe, vodite računa da ovaj posao ne radite na nekoj promaji, jer je neminovno da ćete se oznojiti i to bi onda mogao da izazove ozbiljan problem.

Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter