parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NAUČNO DOKAZANO: Zdraviji ste ako imate veliku zadnjicu!

Velike zadnjice su poslednjih par godina svetski trend, koji se preselio i kod nas. I dok se neke devojke muče sa kilogramima, većina sve češće idu kod plastičara, ali i u teretanu sa zahtevom da imaju zadnjicu kao najpoznatija svetska starleta.

Ukoliko imate poveću zadnjicu, ne brinite šta će drugi da kažu, jer ste verovatno zdraviji od njih. Istraživanja su pokazala da je bolje imati veliku zadnjicu, nego veliki stomak. U butinama i zadnjici se zadržava dobar holesterol, dok se loš oslobađa, a smanjuje se i rizik od dijabetesa.

Istraživači sa univerziteta "Oksford" su rekli da se mast na stomaku razlikuje od one na nogama i zadnjici. Najgore je ono oko stomaka, jer njega dobijamo najbrže i može da bude kobno po srce i jetru, ali i da izazove visok pritisak i šećer. Mast na kukovima i zadnjici deluje poput sunđera koji upija svu masnoću da ne bi štetila zdravlju.

Fotini Rozakes iz britanske fondacije za lečenje srca je rekao da postoji dobra i loša mast.

- Dobra i loša mast su kao dobar i loš holesterol. Faktički isto zvuče, ali su različiti, jer ćelije u gornjem i donjem delu tela deluju drugačije - rekao je.

U budućnosti će se koristiti lekovi koji će menjati način skladištenja masti u našem telu, a to će pomoći i u borbi protiv srčanih bolesti.

 

 

Zena.blic.rs

Foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live