parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BUDITE SE SA OTEČENIM LICEM? Prestanite sa ovim navikama i sprečite tu pojavu!

 

 

Sigurno vam je poznat trenutak kad se ujutro probudite i pogledate u ogledalo. Problem sa nadutošću uglavnom imaju žene, mada se pojavljuje i kod muškaraca

Otečeno lice koje se pojavljuje pred ogledalom svakog jutra ne bi trebalo da zanemarite, iako ne mora da znači da je u pitanju nešto ozbiljno. Zbog ovih 10 razloga ponekad ujutru ne možete da se prepoznate. Ukoliko prestanete da praktikujete ove navike i posledice će biti manje.

Previše alkohola

Najčešći uzrok za natečene oči ujutro je preterana upotreba alkohola. Tokom noći, telo neumorno radi kako bi smanjilo postotak alkohola u krvi, a time se limfa više nakuplja. Posledice toga se i te kako vide na licu.

Prekasno konzumiranje vode

Piti vodu je zdravo, ali ako pre odlaska na spavanje popijete litar vode, ujutro ćete se probuditi s natečenim licem. Tečnost se lošije apsorbuje u ležećem položaju. Dakle, puno vode se pije tokom dana, a uveče se smanjuje unos.

Prekomeran unos soli u organizam

Imamo loše vesti za sve fanove čipsa. Ako su vam oči ili noge nadute, trebalo bi drastično da smanjite unos soli u organizam. Preporučeni unos kuhinjske soli dnevno je do 5 grama.

Šminka

Oduprite se iskušenju da što pre uletite u krevet i skinite šminku pred spavanje, ma koliko vas mrzelo i bilo vam teško. Natečenost lica posle sna može da izazove i alergijska reakcija koja nastaje kada tragovi maskare ili senke uđu u oči.

Gotova jela i kineska hrana

U gotovim jelima, kao i u kineskoj hrani se nalazi mononatrijum glutaminat, tzv. “poboljšivač ukusa”, koji dovodi do raznih zdravstvenih problema, pa time i do prekomernog zadržavanja vode u telu. Umesto toga, najbolje bi bilo uveče da pojedete sveže povrće ili ribu.

Mesečni ciklus

U vreme PMS-a, hormonalne promene utiču na zadržavanje vode u telu. Posledica toga su natečene oči ujutro i noge uveče.

Jastuk

Verovali ili ne, ali jastuk može da bude kriv za natečeno lice. Preporuka je da glavu držite na uzglavlju ili spavate na leđima kako biste sprečili da vam lice utone u jastuk.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp- Live