Izvor:
10.08.2017 u 14:10
0

BEZ STRESA ZA 5 MINUTA: Kišobran disanje,nova tehnika za relaksaciju!

Rešite se ovog neprijatnog osećaja za samo nekoliko muinuta uz ovu magičnu vežbu!

Savremeni način života i preopterećenost obavezama kako na poslu tako i kod kuće, svakodnevno nas zatrpavaju stresom, koji može da bude okidač za mnoge bolesti.

Imate 368 nepročitanih mejlova, dete vam je prehlađeno, morate da ostanete duže na poslu, a posle toga morate kod zubara… Ovo su samo neko od događaja koji utiču na nagomilavanja stresa u velikim količinama. On može loše da utiče na krvnu sliku, pad imuniteta i problem sa spavanjem.

Mala izmena u načinu disanja i zadržavanje daha, može smanjiti nivo stresa, povećati energiju i količinu kiseonika koji unosite u pluća i to sve za nekoliko sekundi. To se zove "kišobransko disanje".

Evo kako funkcioniše:

Zamislite da je celokupno telo sklopljeni kišobran, gde su stopala drška a glava vrh kišobrana. Dok udišete, dozvolite da se vazduh proširuje na strane, kao kad otvorite kišobran. Kad izbacujete vazduh, ponovo zatvorite kišobran. Ovo će usporiti disanje i pomoći ćevam da pluća dostignu svoj pun kapacitet.

Ponovite nekoliko minuta dok ne budete smireni, energičniji i spremni da izgurate do kraja dana.

Izvor:Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter