Izvor:
13.08.2017 u 15:15
0

TRUDNICE OPREZ: Ovaj sapun nikako ne koristite!

Naučnici tvrde da trudnice mogu da naškode svojoj bebi ukoliko koriste antibakterijski sapun!

Nova istraživanja pokazuju da su antibakterijski sapuni štetni za vašu još nerođenu bebu! Naime, naučnici tvrde da buduće mame ne bi smele da koriste antibakterijske sapune u trudnoći jer će njihovi mališani biti debeli!

Studija sprovedena na miševima pokazuje da su miševi koji su tretirani ovim sapunom imali mladunce koji su za 11 odsto teži od proseka. Naučnici iz Kalifornije kažu da je za ovo odgovorna hemikalija TCC (triclocarban), koja može da probije posteljicu. Oni ističu da i svakodnevna upotreba ovakvih sapuna može da dovede do trajnih oštećenja vitalnih organa.

Prema njihovim navodima TCC usporava metabolizam i nedozvoljava telu da dovoljno brzo razgrađuje masti.

– Izloženost TCC-u tokom trudnoće može takođe da dovede do ozbiljnih problema u razvoju fetusa – tvrdi doktorka Heder Enrajt.

Alo.rs.

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter