Izvor:
12.09.2017 u 00:19
0

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA OTKRIVAJU: Sve što moraju da znaju žene koje zatrudne nakon 35. godine! (foto)

Saveti o tome kako treba ostati u drugom stanju pre nego bude kasno dolaze sa svih strana, ali su nova istraživanja pokazala da ženama kasnija trudnoća može da donese više koristi.

Trudnoća posle 35. godine ne samo da povećava funkciju mozga, nego i sprečava gubitak pamćenja u starosti. Naučnici su otkrili da žene koje su ostale trudne u ovoj dobi imaju bolju memoriju.

Duži reproduktivni period i upotreba oralne kontracepcije pozitivno deluje na funkcionisanje mozga kasnije u životu. Žene koje su rodile između 15 i 24 godina, pokazale su lošije opšte i mentalno zdravlje u četrdesetim godinama života.

Povećanje hormona tokom trudnoće može pozitivno da utiče na mozak, a smatra se da kasnija trudnoća čini da efekat hormona na mozak traje duže, prenose mediji u regionu.

Krstarica
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter