Izvor:
22.09.2017 u 18:57
0

Lek za kašalj: Obloge od meda rešavaju problem za jedan dan!

Reč je o oblogama na bazi meda koji se jednostavno zalepe na grudi i to samo jedno veče pre spavanja.

Ova obloga će u samo jednom danu uspešno da izlečiti čak i najjači kašalj kod odece i odraslih, a obloge se mogu stavljati i na bebe starije od godinu dana.

Suština ovog leka leži naravno u medu koje je odličan prirodni saveznik protiv kašlja, a njegovo delovanje je jako čak i ako se ne uzima oralnim putem.

Sastojci i način pripreme

Za ove lekovite obloge vam trebaju samo med, brašno i biljno ulje – u malim količinama, jer se prave samo za jednokratnu upotrebu. Uz smesu biće vam potrebna i jedna salveta, zatim mala gaza i medicinska lepljiva traka.

Priprema je vrlo jednostavna – u malo brašna stavite još manje meda i dobro umešajte smesu da dobijete masu koju možete držati u ruci bez da se lepi za prste, a zatom joj dodajte mrvicu bilo kojeg biljnog ulja i ponovo uvaljajte u brašno – kao da ga panirate.

Pobrašnjenu smesu prvo zamotajte u salvetu pa potom u gazu i tako zalepite na grudi, ili na leđa.

Za manju decu oblogu koristite samo nekoliko sati, najbolje dok dete spava, dok ga odrasle osobe mogu držati tokom cele noći.

Mere opreza

Kako ovaj lek utiče na lagano zagrevanje organizma, ne sme se koristiti ukoliko dete ima temperaturu. Potrebno je paziti i na to da osoba koja će koristiti oblogu nije alergična na med i proizvode od meda. Takođe, lek zbog njegove jačine ne bi trebalo staviti direktno na područje srca.

informer.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter