Izvor:
05.10.2017 u 23:31
0

BOLI VAS STOMAK I IMATE POJAČAN SEKRET? Posetite lekara jer možda imate bakteriju u intimnoj zoni!

Osećate li često jake, grčevite bolove u donjem stomaku? Sekret vam je pojačan, jakog mirisa i izmenjene boje, a dešava vam se da na donjem vešu povremeno viditi tačkice krvi i onda kada nije vreme za menstruaciju? Ne ignorišite ove simptome, već pravac kod lekara, jer možda imate salpingitis, upalu jajovoda, koja može da dovede čak do steriliteta.

-Najčešči uzročnici ove infekcije su promiskuitet i seksualni odnosi bez zaštite. Izazivaju je bakterije, među kojima su streptokoke, stafilokoke, gonokoke, ešerihija koli, a sve češće su infekcije hlamidijom i mikoplazmom – kaže dr Slavica Vasiljević, ginekolog akušer.

Naravno, dijagnozu može da postavi samo ginekolog na osnovu pregleda i laboratorijskih analiza.

-Salpigitis se leči antibioticima i analgeticima. U slučaju infekcije hlamidijom i mikoplazmom, obavezno moramo da lečimo i partnera, a ukoliko se infekcija ponovi više puta, svetujem da partner uradi spremokulturu i uretralni bris. Ako se salpingitis dijagnostifikuje na vreme, prognoze za izlečenje su odlične, ali ukoliko se ne leči, skoro sigurno dovodi do steriliteta – kaže dr Vasiljević.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: healthblow.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter