Izvor:
06.10.2017 u 15:11
0

Šta znači boja vaginalnog sekreta? Ako vidite OVE DVE BOJE na gaćicama, hitno idite kod lekara!

Vaginalni sekret je sasvim normalna pojava, a njegova boja mnogo govori o zdravlju intimne regije, ali i opštem zdravstvenom stanju. Ginekolozi objašnjavaju koja je boja pokazatelj dobrog zdravlja, a kada treba da se zabrinemo.

Jedan od prvih znakova koji ukazuju na to da nešto nije kako treba sa vašom intimnom regijom je upravo boja.

PROVIDNA/BELA

Sasvim providna boja, ili providna sa primesama bele je uglavnom znak da je sve u najboljem redu. Malo više bele boje je normalno, naročito ukoliko se bližite menstrualnom ciklusu. Međutim, ukoliko je beličasta boja praćena neugodnim mirisom a tekstura je sirasta, moguće je da vam se sprema gljivična infekcija. S druge strane, ukoliko je iscedak potpuno providan, a ima sluzavu teksturu, nema razloga za zabrinutost, jer se to uglavnom dešava u periodu ovulacije.

BRAON

Braon boja ukazuje na prisustvo krvi. Ako ovakav iscedak primetite neposredno po okončanju ciklusa, verovatno nema razloga za zabrinutost, jer je moguće da se radi o menstrualnoj krvi. Ali ako ovakav iscedak primetite između dva ciklusa, i pritom je u pitanju veća količina, svakako bi trebalo da se javite lekaru jer to može da ukazuje na mnogo stvari – od trudnoće do nekih ozbiljnih medicinskih stanja.

ZELENA ILI ŽUTA

– Zelena boja uglavnom ukazuje na bakterijsku infekciju, dok žuta boja može da ukazuje na više stvari – objašnjavaju ginekolozi. Žuti iscedak može da se pojavi zbog prekomernog unosa antibiotika, ali je takođe i simptom dijabetesa, kandide, a nekada čak i trudnoće.

Izvor: Žena,blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter