Izvor:
08.10.2017 u 14:33
0

VAŽNO JE ZNATI: Da li su elektronske cigarete opasne u trudnoći?

Ako ste u drugom stanju, a pušač ste, svakako bi trebalo da ostavite cigarete. Ali, da li to važi i za one elektronske?

Zbog toga što definitivno nije dobro da puše u trudnoći, žene se najčešće prebacuju na e-cigarete, koje smatraju zdravijim. Međutim, da li je to tačno?

Trudnicama se striktno preporučuje da u potpunosti izbace konzumiranje cigareta, ali mnoge od njih smatraju da je elektronske cigarete zdravija i da može biti zamena za klasične cigarete i duvan.

Međutim, ustanovljeno je da hemikalije koje su prisutne u pari koju proizvode elektronske cigarete, mogu da budu izuzetno opasne u trudnoći i, što je bitnije, mogu da se odraze na zdravlje beba.

Profesor Džudit Zelikov, sa njujorškog univerziteta, smatra da elektronske cigarete nisu manje opasne od klasičnih. Taj zaključak je iznet nakon laboratorijske analize na miševima, gde je ustanovljen zastoj u razvoju mozga kod miševa koji su bili izloženi hemikalijama iz pare elektronske cigarete, u odnosu na one koji nisu bili izloženi.

Efekti su bili još izraženiji kada se izdvojio nikotin iz pare, što znači da dodatne hemikalije koje se nalaze u pari elektronske cigarete mogu znatno ugroziti razvoj fetusa.

Izvor: klix
Foto: Twitter/RTS_Magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter