parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

JEDNOSTAVNI SAVETI PROTIV PREHLADE: Može vam pomoći i ŽVAKAĆA GUMA!

Da biste izbegli jesenje prehlade, koristite ove jednostavne savete. Možda će vas neki od njih iznenaditi, ali vredi da pokušate. 

1. Jedite med i čokoladu

Med i čokolada poboljšavaju imunitet, a takođe i raspoloženje. Dokazano je da dobro raspoloženje takođe pozitivno utiče na imunitet tela. Prema tome, obavezno uključite ove proizvode u vašu ishranu, a kako ne bi narušili figuru, jedite ih ujutru.

2. Žvakaća guma

Žvakaća guma vas može zaštititi od jesenjih bolesti. Dakle, pomaže u pročišćavanju grla, a to znači da vaše telo ima više šansi da se otarasi prvih znakova bolesti u prvim časovima razvoja.

3. Jedite dagnje

U dagnjama se nalazi rekordna količina vitamina A, B, C i PP, koji zajedno čuvaju imunitet. Pored toga, dagnje su čisti nisko-kalorijski protein, koji telu treba za normalno funkcionisanje.

4. Konzumirajte hranu sa bananama

Banane poboljšavaju raspoloženje, što je veoma važno u jesenjem periodu, tako da telo ima snagu da se bori sa različitim virusima. Osim toga, banane su bogate vitaminom C, koji vam je potreban u hladnoj sezoni, čak i za lepotu i zdravlje kože.

5. Dodajte kurkumu hrani

Kurkuma se često koristi kao začin za različita jela. Osim zanimljive note ukusa, štiti telo od prehlade i ubija viruse i bakterije.

 

Izvor:Alo.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost