Izvor:
12.10.2017 u 17:36
0

Želite lepši nos? Prednosti i mane rinoplastike, plastične operacije nosa!

Ako se odlučiš na ovakav korak, ovo bi prvo trebalo da znaš.

Rinoplastika je plastična operacija korekcije nosa.

Nos je središnji element našeg lica, a ako je u skladu s drugim crtama lica, tada praktično nije ni vidljiv, a kamoli upadljiv deo. Međutim, nesklad privlači pažnju, pa čak i mali nedostatak može izgledati kao preteran, što paralelno može uticati i na samopoštovanje onog ko se sa tim nosi.

Plastični hirurzi imaju tu moć da svakome ko to želi vrate toliko važno, ali izgubljeno samopouzdanje i samopoštovanje.

U procesu rinoplastike, važno je stvoriti skladne, prirodne i životne razmere koje će odgovarati opšte poznatim crtama lepote i očekivanjima pacijenta. Zbog toga plastični hirurg usmerava veliku pažnju na preliminarni pregled i trudi se da uspostavi puno međusobno razumevanje sa pacijentom.

Rinoplastika (plastična operacija nosa) je možda i najvažnija plastična operacija, barem kada je u pitanju estetska hirurgija. Zato što ni jedna druga hirurška manipulacija ne daje takvo očigledne promene izgledu pacijenta.

Nakon izvodjenja plastike nosa, linije i izrazi lica se menjaju – i to na bolje. Mnoge klinike u Srbiji nude ovu vrstu operacije, ali pre nego što napravite svoj konačan izbor, preporučujemo vam da prvenstveno obratite pažnju na plastičnog hirurga, jer je u tom slučaju vaša lepota u njegovim rukama.

Uostalom, rinoplastika je najkompleksnija estetska hirurgija. Nažalost, ne mogu svi plastični hirurzi biti pravi majstori – stručnjaci za rinoplastiku. Za to su potrebne mnoge godine rada i iskustva, pa čak i talenat. Tokom plastične operacije nosa, hirurg ne radi korekcije samo na mekim tkivima, već treba da oblikuje strukturu hrskavice i kostiju.

Prijatna saradnja, pošten i pouzdan odnos, znanje i iskustvo, neophodni su uslovi za dobar rezultat svake plastične operacije nosa.

Kada se radi plastična operacija nosa?

Plastična operacija nosa radi se kada je:

  • nos oblika grbe
  • nos šiljastog ili zadebljanog vrha
  • nos previše dug ili previše kratak
  • nos previše širok
  • nos ima povećane nosnice
  • nos ima posttraumatske deformacije
  • nos ima zakrivljenu nosnu duplju, javlja se hrkanje
  • u pitanju problem s disanjem

Ponekad se za plastičnu operaciju nosa javljaju osobe koje imaju više od jednog gore navedenog razloga za to, a dobar rinoplastični hirurg će uspeti da u samo jednoj operaciji ispravi sve nedostatke. Na primer, promeniti i poboljšati oblik nosa, i uraditi korekciju nosne duplje čime ćete se osloboditi problema sa hrkanjem.

Kada se ne radi plastična operacija nosa?

Plastična operacija nosa se ne radi u sledećim situacijama:

  • kod osoba mladjih od 18 godina (uz neke izuzetke)
  • kod nepovoljnih hroničnih bolesti unutrašnjih organa u fazi egzacerbacije (faza pogoršanja stanja bolesti)
  • kod poremećaja zgrušavanja krvi
  • kod akutnih virusnih bolesti

Rinoplastika se takodje ne izvodi ako postoje onkološke bolesti ili upalni procesi u zoni predstojeće operacije. Pri planiranju rinoplastike iz estetskih razloga, pacijenti su upućeni da posete psihologa, jer u nekim slučajevima osoba se može rešiti kompleksa i bez operacije.

Srbijadanas.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter