Izvor:
13.10.2017 u 15:38
0

EMOTIVNA USAMLJENOST OPASNIJA OD DEPRESIVNOG STANJA!

Najnovija istraživanja pokazuju da samoća ili socijalna izolovanost mogu bespovratno ugroziti zdravlje svakog čoveka.

Pacijenti koji imaju dijabetes, hipertenziju ili depresiju mnogo se teže oporavljaju ako su su usamljeni, ističu doktori. Istraživanja pokazuju da je u Engleskoj preko milion ljudi starijih od 65 godina usamljeno, što povećava rizik od srčanih oboljenja, depresije i demencije.

Dokazano je da usamljenim ljudima preti 50 odsto veći rizik od prerane smrti u odnosu na one koji su socijalno aktivni. Usamljene osobe nemaju medicinski problem, objašnjavaju doktori, već je za njih lek da ih neko sasluša! Upravo to je ogromna potreba ovih ljudi. Setite se toga svaki put kada izbegnete razgovor sa osobom koja se trudi od vas da dobije trenutak pažnje.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter