Izvor:
04.07.2016 u 14:21
0

NAUČNO DOKAZANO: Umesto LEKOVA, konzumirajte ovaj ZAČIN!

Umesto tableta protiv bolova za kojima ćemo uvek da posegnemo, pametnije je koristiti ovaj začin.

Kurkuma je indijski začin iz porodice đumbira. Nauka je dokazala da je ovaj začin odličan u borbi protiv različitih bolova. Kliničko ispitivanje, koje je sprovedeno na 109 pacijenata koji su patili od osteoartritisa kolena, je pokazalo da je ona grupa pacijenata koja je dobijala 2. 000 miligrama kurkume svaki dan šest nedelja, bila uspešnija u lečenju. Imala je bolje rezultate i manji nivo bola.

Strogo se pratio nivo fizičke aktivnosti obe grupe, ali ona grupa koja je istovremeno primala 800 miligrama “ibuprofena“, pokazala se kao neefektivna. Naučnici su otkrili njegovo štetno dejstvo na ljudski organizam i upozorili da “ibuprofen“ treba vrlo oprezno uzimati.

Dobrobiti kurkume su sledeće: dezinfikuje rane i opekotine, preventivno štiti od raka prostate i štitne žlezde, smanjuje rizik nastanka leukemije, usporava ili sprečava Alchajmerovu bolest, reguliše metabolizam i pomaže u smanjenju telesne težine, reši artritis i reumu, ali čisti i jetru i pomaže u lečenju psorijaze.

U svakoj prodavnici zdrave hrane možete kupiti kurkumu, tačnije njen samleveni koren. Prilikom konzumiranja kurkume ne treba preterivati i dnevni unos ne treba da bude veći od 3 – 10 grama. Može se koristiti kao dodatak slanim i slatkim jelima, na primer u supe, čorbe, umake, pirinač, smesu za palačinke, ali i u voćne salate i dresinge.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter