Izvor:
14.12.2017 u 15:29
0

PREPOZNAJTE RAK NA VREME: Na osnovu ovog dela tela otkrijte da li vam preti ova opaka bolest!

Većina nas ne vodi dovoljno računa o ovom delu tela.

Šake su jedan od najkorišćenijih delova tela. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje šake i proverite da li se na njima mogu očitati mogući znaci raka.

Suve pukotine na šakama

Iako je sasvim normalno da ruke postanu suve usled stalne upotrebe balzama, ponekad ta suva koža može da se opire čak i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju bi trebalo da posetite doktora. Suva koža na nadlanicama i mesta koja su izgubila boju mogu da ukazuju na ozbiljniji problem.

Otekle ruke

Rak je poznat po tome da pravi promene u čitavom telu, pa ako primetite bilo šta čudno, treba odmah da posetite doktora. Ako vam šake otiču ili se nadimaju, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako bez razloga osećate bol u rukama, to može da bude jedan od simptoma raka. On uzrokuje bol u različitim organima, a to uključuje i šake. Rak na potpuno drugom delu tela može da se manifestuje kroz bol u šakama.

Ostali simptomi raka

Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Iznenadni gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj takođe mogu da budu znaci raka.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter