Izvor:
15.12.2017 u 21:35
0

VAGINA STARI SA GODINAMA: Sve što morate znati o promenama na ženskom polnom organu!

Baš kao i svaki drugi deo tela, vagina se s godinama menja. Znate li kakve promene će zadesiti vašu vaginu i kada su one najčešće vidljive? Jedno istraživanje je pokazalo da polovina žena ne zna osnovne stvari kada se radi o genitalnom području. To dovodi do zabluda, a problemi su uglavnom jednostavno rešivi.

Na osnovu informacija prikupljenih od vodećih ginekologa, dr. Oz otkriva šta treba da znate o vagini i njenim promenama posle 40. godine života.

Stanjivanje

U 20. i 30. godinama vaginalni pregibi “kupaju se” u hormonima što ih čini jakim i čvrstima. Međutim, ulaskom u 40. godine, nivo hormona estrogena postupno se smanjuje. Ta pojava uzrokuje da pregibi, koji su od sluznice, postaju manje elastični i osetljivi. Zbog toga će češće i doći do upala ili povreda ako tokom seksa osetite bol.

Stanjivanje vagine lako možete proveriti pred ogledalom. Ružičasta boja ukazuje na zdravo vaginalno tkivo, a bleda ili jako svetla boja upućuje na krhku sluznicu vagine. Ako smatrate da imate problem, svakako se obratite ginekologu.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter