Izvor:
24.12.2017 u 21:51
0

PAŽNJA: Ako imate jedan od ovih simptoma, obavezno posetite dermatologa!

1. Imate osip koji traje više od sedam dana

Ako na bilo kojem delu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od sedam dana, obavezno potražite lekarsku pomoć.

2. Imate crvene mrlje na telu

Crvene mrlje koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezane sa stresom, određenom alergijskom reakcijom ili pak s osipom koji imate. Bez obzira na uzrok, posetite dermatologa, pogotovo ako se mrlje šire.

3. Vaša koža je preosetljiva

Ako imate problema da pronađete pravi proizvod za negu kože onda obavezno posetite dermatologa koji će vam prepisati pravi proizvod.

4. Vaša koža je iznenada puna prištića

Ako oduvek imate čistu kožu, a odednom primetite da imate puno prištića, proverite ih kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlezda nisu samo estetski već i zdravstveni problem.

5. Vaše akne ne prolaze…

Ako bezuspešno lečite svoje akne, recite svom doktoru može li vam prepisati novu kremu ili lek. Akne se mogu potpuno izlečiti, ali samo uz odgovarajući tretman i upornost.

6. Niste sigurni da li je vaša akna "samo" akna

Možda je u pitanju alergija za koju smatrate da su akne ili je reč o infekciji koju je malo teže lečiti. Ako sumnjate da je u pitanju nešto više od akne i vaš proizvod koji upotrebljavate za lečenje i negu ne deluje, posetite dermatologa.

7. Imate opekotinu na telu koja ne prolazi

Zavisno od stepena oštećenja opekotine mogu da budu praćene brojnim potencijalnim komplikacijama. Ali, ako se pravilno leči unutar nekoliko dana bi opekotina trebalo da zaraste. Ako kod vas to nije slučaj, obavezno posetite doktora.

8. Ako gubite puno kose

Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo ispadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promenili ništa u svojoj rutini za njegu kose, a ipak je gubite, nemojte čekati da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu posetite dermatologa koji će vam pogledati vlasište i ustanoviti u čemu je problem.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter