Izvor:
29.12.2017 u 15:29
0

VAŽAN U PREVENCIJI BOLESTI: Utiče na svaki organa u našem telu!

Jedan od esencijalnih minerala za naš organizam je jod.

On utiče na svaki organ u našem telu, a veoma je važan u prevenciji bolesti. Najopasnija od njih, svakako je rak dojke. Ovo je ujedno i najčešći oblik karcinoma kod žena.

Pored štitaste žlezde, najveća koncentracija joda u našem organizmu, nalazi se u tkivu dojke. Nedostatak joda može da dovede do fibrocističnih promena na grudima.

Prema rečima američkog hirurga Donalda Milera Džuniora, žene obolele od raka dojke u većini slučajeva imale su izrazit deficit joda u svom organizmu.

Naime, žene obolele od ove vrste karcinoma imaju povišen estrogen i nizak nivo progesterona u tkivu dojke. Tiroidni hormoni, u sastavu koji se nalazi jod, kako prirodni tako i sintetički, drže nivo estrogena pod kontrolom.

Upravo tako, smanjuju rizik od ovog teškog oboljenja.

Ono što je jako važno kod joda jeste da ga telo ne proizvodi pa ga moramo svakodnevno unositi. Stručnjaci savetuju svima da slede primer Japanaca čija je ishrana bogata jodom. To su namirnice morskog porekla: školjke, alge, morske alge, bela riba, te da nešto od toga treba svakodnevno da bude na našem meniju.

Kod nas, najbolji izvor je mineralna voda bogata prirodno rastvorenim jodom.

Učinite svom organizmu uslugu, obezbedite sebi dovoljnu količinu joda svakog dana.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter