Izvor:
17.01.2018 u 16:16
0

VAŽNO UPOZORENJE: Pažljivo sa upotrebom suplemenata!

Sa vitaminskim i mineralnim suplementima treba biti krajnje oprezan i treba ih uzimati samo uz konsultaciju sa lekarom, upozoravaju naučnici iz centra "Džon Hopkins Blumberg" u Baltimoru.

Većina njih ne sprečava bolesti, a neki mogu da budu i štetni, posebno za osobe koje ishranom unose sve što im je potrebno. Ovo se posebno odnosi na populaciju koja nema potvrđene mikronutricione nedostatke a sklona je uzimanju suplemenata.

Epidemiolog profesor dr Edgar Miler smatra da bi bilo korisnije da se promeni način ishrane i okrene zdravoj hrani, kao što su voće, povrće, orasi, mahunarke i mlečni proizvodi s manjim procentom masti, nego da se poseže za suplementima.

S obzirom na to da uprkos stručnim upozorenjima u svetu raste prodaja vitaminskih i mineralnih preparata, trebalo bi povesti računa makar kada je reč o suplementima beta-karotena i vitamina E. Za ove suplemente naučnici tvrde da, ukoliko se uzimaju bez nadzora, mogu da imaju negativne efekte.

novosti.rs
Foto: Twitter/LaTribune

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter