Izvor:
18.01.2018 u 04:12
0

UBRZAJTE CIRKULACIJU I SAMANJITE KILOGRAME: Ove namirnice su idelane za to!

Svi smo dobro upoznati sa time da loša cirkulacija može prouzrokovati mnoštvo problema u našem organizmu. Povišena masnoća u krvi, suvišni kilogrami, kao i mnoge hronične bolesti su samo neki od njih. Ovim namirnicama problem možete pobediti, a lekovi vam neće biti potrebni.

Problemi sa cirkulacijom postepeno se razvijaju, a u najranijoj fazi bolest je ne primećuje. Prvi simptomi su grčevi u umornim stopalima, kao i stopalima tokom fizičke aktivnosti.

Izbalansirana ishrana je najbolji način za postizanje optimalne cirkulacije. Prijatelj cirkulacije je hrana koja se zasniva na integralnim zrnima, voću i povrću. Sasvim je poželjno, kada su masnoće u pitanju, ograničiti unos hrane životinjskog porekla, koja obiluje zasićenim masnim kiselinama.

Brojne studije o ovoj temi, dale su potvrdu sa naučne strane da Ginko biloba ima pozitivan efekan na mozak. Njgova vrednost leži u tome što on ima sposobnost da stimulliše cirkulaciju do mozga i ekstremiteta. Tim povečanjem protoka krvi, Ginko ima pozitivan efekat na ceo vaskularni sistem, i pomaže u pružanju hranljivih materija mozgu, očima, ušima i srčanom mišiću

Ukoliko imate poremećaj cirkulacije, u vaš meni obavezno morate da uvrstite sledeće:

  1. beli luk – smanjuje nivo holesterola i rizik od ateroskleroze
  2. luk – povećava protok krvi
  3. ekstradevičansko maslinovo ulje
  4. crno vino
  5. bobičasto voće
  6. citrusno voče
  7. paradajz i lubenica
  8. orašasti plodovi
  9. plava riba

Žena
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter