Izvor:
19.02.2018 u 00:31
0

ZUBOBOLJA: U ovakvim situacijama možete koristiti jedan kućni lek, koji je prirodan antiseptik! (FOTO)

Zubobolja se najčešće javlja nenadano, u najgore moguće vreme. To je uglavnom neka subota uveče, baš kada vaš stomatolog ne radi.

U ovakvim situacijama možete koristiti jedan kućni lek, koji je prirodan antiseptik.

Spas za neprijatan, probadajuću bol zuba je u karanfiliću, začinu slatkastog okusa koji ima i brojna lekovita svojstva. Karanfilić sadrži eugenol, moćni anestetik i koji zaustavljaju bol, a istovremeno čisti usta iod davnina se koristio za uklanjanje lošeg zadaha.

Evo 3 načina da sa karanfilićem otklonite zubobolju.

Cep karanfilić
Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako bi pustili još svojih lekovitih ulja.

Ulje karanfilića
Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje.

Prah karanfilića
Prvo isperite usta sa toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lek za zubobolju bi trebao da počne da deluje

Sastojci:

  • Ulje klinčića
  • Štapići za uši ili loptice od vate
  • Pola kašičice maslinovog ulja

Priprema:

  • Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate zubno meso koje, tako očišćeno bolje upija ulje.
  • Pomešajte par kapi ulja karanfilića sa pola kašičice maslinovog ulja.
  • Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mesto lagano pritskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mestu možete koristiti i štapić za uši.
  • Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na zubno meso.

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način za uklanjanje bola. Ne odlažite odlazak kod stomatologa, jedite manje slane i slatke hrane i redovno perite zube. U hitnim slučajevima karanfilić će odraditi prvu pomoć.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter, Makrobiotika.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter